Ј.П за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта 

Адреса
ул. Даме Груев 14, 1000 Скопје
Телефон
+389 2 3138746
Работно време
Пон.- Пет. 08:00 - 16:00

Структура

Структура

Структура

ЈП за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта е поделено на: 

Дирекција, која ја координира работата на претпријатието;
Подружници, кои се одговорни за својот дел од патната мрежа, координирани од Дирекцијатa

Подружница     Патна мрежа (км) Делници  
Автопат 294  Табановце - Демир Капија
Скопје 1149 Дебар - Гостивар - Тетово - Скопје - Куманово - Крива Паланка
Велес 662 Велес - Гевгелија
Битола 1300 Плетвар - Прилеп - Битола - Охрид - Кичево - Стража
Штип 1011 Кратово - Штип - Струмица

 

 

 

 

Инфо телефон:

+389 2 2561 502