Ј.П за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта 

Адреса
ул. Даме Груев 14, 1000 Скопје
Телефон
+389 2 3138746
Работно време
Пон. - Пет. 08:00 - 16:00

Активности

blog-details

Подготовка за зимската сезона 2022/23

  • 27.11.2022

Екипите на Јавното Претпријатие за Одржување и Заштита на Магистралните и Регионалните патишта Скопје, будно ја следи состојбата на сите патишта и планински превои. Навремено се превземени превентивни мерки со опесочување на сите патни правци на кои се очекуваат ниски температури и врнежи на снег.
Воедно упатуваме апел до сите учесници во сообраќајот да носат и користат зимска опрема и да ја прилагодат брзината согласно условите на патот.
 

 

 

  • Подготовка за зимската сезона 2022/23

Инфо телефон:

+389 2 2561 502