Ј.П за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта 

Адреса
ул. Даме Груев 14, 1000 Скопје
Телефон
+389 2 3138746
Работно време
Пон. - Пет. 08:00 - 16:00
sub

СОСТОЈБА НА ПАТИШТАТА

sub

АКТИВНОСТИ НА ПАТОТ

sub

ЗАБРАНИ И ИЗВЕСТУВАЊА

sub

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

about
За нас

Јавното Претпријатие за одржување и заштита на  магистрални и регионални патишта има повеќе работни задачи и обврски, меѓу кои: редовно и зимско одржување на магистралните и регионалните патишта, проектирање на помали објекти на патиштата, асфалтирање на помали делници и крпење на ударни дупки, проектирање, изработка и поставување на вертикална и хоризонтална сигнализација, заштита на патишта, автоматско и рачно броење на сообраќајот, катастар на патишта и мостови,  информативна служба за состојбата на патиштата и друго.

Ние сме одговорни за:

804

Вработени

1135

Магистрални патишта (км)

3771

Регионални патишта (км)

facts
АКТИВНОСТИ

РАБОТА НА РЕГИОНАЛНИ ПАТИШТА

news
  • 27.11.2022

Подготовка за зимската сезона 2022/23.

Прочитај повеќе

Инфо телефон:

+389 2 2561 502