Од 1954 година

+

Состојба на патиштата


20.01.2018 - 12.00 ч.Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно по претежно суви коловози, и наместа влажни на планинските осојничави места.

На одредени патни правци кои поминуваат низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

Слаб дожд врне во Тетово, Гостивар, Стража, Маврово и Дебар.
  
ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

За сите подетални информации јавете се на нашиот дежурен телефон 02/ 25 61 502 или посетете ја нашата веб страница www.makedonijapat.com.mk